UW AUTOMAKELAAR

Zoekt u een bepaald model of type auto, van een bepaalde leeftijd, in een speciale uitvoering of met specifieke opties? Wij speuren hem graag voor u op met ons uitgebreide netwerk in binnen- en buitenland. Uiteraard in de best mogelijke conditie, voor een marktconforme prijs.

Indien u uw huidige auto wilt inruilen, is dit uiteraard bespreekbaar en kunnen wij indien nodig via ons netwerk tot een voorstel komen.

WERKWIJZE

Na uw inschrijving worden uw wensen, ideeën en voorkeuren met betrekking tot de aan te schaffen auto in kaart gebracht en wordt een profiel met aankoopadvies uitgebracht (automerk, autotype, kleur, uitvoering en opties, etc.).

Indien u instemt met het vastgestelde profiel gaan wij voor u op zoek naar geschikte kandidaat-auto’s, in Nederland en indien nodig ook daarbuiten. Op basis van de zoekresultaten wordt u geïnformeerd en kunt u aangeven wat u ervan vindt.

Vervolgens gaan we de auto op locatie bekijken. Hierbij wordt zowel de technische alsook de cosmetische conditie nauwgezet onderzocht en de carrosserie bekeken op mogelijke schades, de lakdikte wordt opgemeten en er wordt een proefrit gemaakt. Het organiseren van het transport naar onze locatie is uiteraard ook een belangrijk punt dat wij met u bespreken.

Nadat u akkoord bent met de voorgestelde auto, zal FKA Automobielen met de leverende partij in onderhandeling gaan, om er voor u de beste deal uit te slepen.

Vervolgens kunnen wij voor u alle formaliteiten afwikkelen en bepalen we samen welke bijkomende zaken FKA Automobielen voor de aangekochte auto voor u mag regelen. De auto wordt afgehaald op onze locatie en het rijplezier kan beginnen.

Voor onze geleverde diensten wordt vooraf, onafhankelijk van de waarde van de auto, een vaste vergoeding overeengekomen.

YOUNGTIMERS

Behalve voor de echte autoliefhebber kan een Youngtimer ook voor een ondernemer, met name fiscaal, zeer interessant zijn. Want voor een auto ouder dan 15 jaar geldt, gedurende 5 jaar een bijtelling van 35% over de ‘waarde in het economische verkeer’, oftewel de dagwaarde. (in plaats van 22% over de oorspronkelijke cataloguswaarde)

De financiële voordelen van een Youngtimer
- Lage bijtelling per maand, deze geldt voor één jaar en wordt elk jaar opnieuw, dus lager, vastgesteld.
- Alle kosten brengt u ten laste van de onderneming en de BTW mag worden verrekend.
- Beperkte bedrijfsinvestering, waardevast en dus een lage afschrijving.
- Geen langlopende leasecontracten.

De emotionele voordelen van een Youngtimer
Meestal grotere, veilige auto’s, met een chique uitstraling en een fantastisch rijgenot met een lekkere motor die niet aan de stekker hoeft.

Keuze uit veel liefhebbersauto’s en altijd een leuk onderwerp als u bij uw klant komt.

EEN REKENVOORBEELD

Stel, u koopt een fraaie, splinternieuwe auto met een cataloguswaarde van € 70.000. De bijtelling is 22%. U moet dan jaarlijks € 15.400 bij uw inkomen optellen. Uitgaande van 50% belasting bent u zo’n € 642 netto per maand kwijt.

Diezelfde auto 16 jaar oud, heeft een dagwaarde van € 5.000. U bent dan zo’n € 73 per maand aan bijtelling kwijt. Een interessant verschil toch?